Life Like That

A Brand New Life

Brilliant And Hot Alex Del Piero

delpiero4 MADRID, Nov 5 (Reuters) – Alessandro Del Piero scored two stunning goals to give Juventus a 2-0 victory at Real Madrid on Wednesday to put the Italians through to the Champions League knockout stage.

The World Cup-winning striker grabbed the opener in the 2-1 win over Real in Turin two weeks ago and repeated the feat after 17 minutes at the Bernabeu, crashing a left-foot shot past keeper Iker Casillas as the defence backed off.Del Piero’s second came from a direct free kick on 67 minutes which he whipped past Real’s badly-positioned wall into the left-hand corner of the net with Casillas rooted to the spot.He almost had a third near the end when a close-range effort slipped past the post and the crowd rose as one to applaud the 33-year-old when he was substituted in injury time.

“When you have a great player who is performing superbly and giving his all for the team the colour of his shirt does not matter,” Juve coach Claudio Ranieri told a news conference.”They applaud because they are applauding football, they are applauding a thing of beauty.”With four matches played, Juve top Group H on 10 points. Real are second on six, Zenit St Petersburg have four and BATE Borisov of Belarus two.

oii ayoeb…..n kamil..(tp kamil tak baca punyer ni)

p/s:”aku ingat lagi masa juve menang champions league 1996,esoknya aku ada trial agama islam PMR.tp juve punyer pasal aku tengok bola pagi tu.best giler juve menang.aku jawab soalan dlm setengah jam kot,pastu terus tido dalam dewan exam.ingat lagi ravenalli score first goal.del piero mase tu baru umur 22 tahun.umur aku 15 tahun.haha.takde kena mengena del piero dgn aku.sekrg umur aku 27,del piero dah nak masuk 34thn pada 9 NOVEMBER ni.selain dari itu tarikh 9 haribulan juga sgnt penting dlm hidup aku.

Del piero  memang aku punyer all time best ever player.dah menang champions league 1996,menang world cup 2006.aku sanggup terpaksa menunggu 10 tahun untuk melihat del piero menang top competition.tp aku frust sbb juve kalah 3 kali final UCL tahun 97 dgn dortmund,98 dgn madrid n 2003 dgn milan ac.Tapi lg kecewa itali kalah dgn france euro 2000.lagi 30 saat jer nak menang.boleh pulak totti buat lawak main2 kat tepi pdang tu.”tragedi yg akan dikenang sepanjang zaman-tragdy of black 30 seconds”

anywhere before abg sulong del piero retired aku harap boleh menang lg satu UCL even nampak sukar.tapi ayat plg sesuai utk del piero dan juve tahun ni setelah dihumbankn ke serie B.

“The ReJuvenated Juventus” and the Revival Of Alex Del Piero”

Forza Juve Forza Italia

November 6, 2008 - Posted by | Soccer

2 Comments »

  1. geng jfcm gak aa ni..nice..experience kite lebih kurg je..since 96 gak..sedih tgk dp asek injured zaman muda dia..free kick dp mmg direcognised 1 of the best dr zaman muda dia lg..kalau tak injured la..bonus extravaganza dah umur camni pun bertaring n inspiring lagi..hail il capitano!forza juve!

    Comment by AzimAzmi | November 7, 2008 | Reply

  2. hahaha. final euro 2000. antara memori masa kat UM dulu. rasanya aku gi tengok match2 tu sama ada kat kolej 3 (mahathir) atau kolej 4 (ateng). rasanya aku gi tengok dengan ko sekali. memang puas hati france dapat bangun balik, sebab lepas gol je italy mula main defend. tapi mmg kejam juga la sebenarnya gol sudden death tu, kalau extra time tu buat sampai 30 min aku rasa ada harapan lagi untuk italy. but serves them right for stopping to play football after 70 mins.

    satu lagi yang aku ingat, star italy masa tu adalah stefano fiore. tak silap aku masa tu main kelab udinese kot. lepas euro tu saham dia terus naik, lazio beli, pas tu gi valencia. tapi euro tu je la kemuncak prestasi dia. pas tu merudum terus. sekarang aku tak tau pun dia kat mana.

    Comment by Ayoep | November 7, 2008 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: